אם טכנאי רשאי לקחת את המוצר הישן שהחליף ללקוח

שלום לרב,
אני מתקין בחברה גדולה ויש לפעמים שלקוחות לא מרוצים מהמוצר אז מחליפים להם והמוצר הישן נשאר אצלי ברכב. האם מחובתי להחזיר להם? מנסיון, אף אחד לא שואל מה עם זה.
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

עליך לשאול ללקוחות, אם הם צריכים את המוצר הישן.

אין אפשרות לקחת דבר שבבעלות השני, אלא אם כן ידוע בוודאות שהוא לא זקוק לו. במקרה שלך, מסתבר שהרוב הגדול אכן אינו צריך את המוצר הישן, שהרי הוא היה מעוניין להחליף. עם זאת, ייתכן שיש חלק מהלקוחות, שלא נעים להם לדרוש את המוצר הישן, אבל הם מעדיפים לקבל אותו, בין מחמת יצר של אספנות ובין בגלל צורך אמיתי.