מי רשאי לברך את ברכות ההפטרה

האם מותר, אפילו בדיעבד, לברך על ההפטרה:
1. מי שכלל לא עלה לתורה אותה שבת.
2. מי שאמנם עלה לתורה אך לא לעליית מפטיר.

תשובה:

שלום רב

לא ניתן לברך על ההפטרה אלא למי שעלה מפטיר, ואפילו עלה קודם לכן לתורה, ראה שו"ע סי' רפב סעי' ה ובמשנה ברורה שם ס"ק כח, שיש בכך בזיון לתורה. מה שכן אפשר, שהמפטיר יברך על ההפטרה ואדם אחר יקרא אותה בקול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית הוא אומר מפורש שם שזה דיעבד גמור אחרי שזה כבר קרה, אבל לא יקראו לו לעלות, שנית ראה שם משנה ברורה ס"ק ח שהכוונה שאינו יודע לומר את ההפטרה אבל את הברכות הוא כן יודע…