להעלות לוי לאחר שבעה קרואים

בשבת הקרובה פרשת חיי שרה יש לנו צורך בביהכנ"ס לעלות לתורה הרבה אנשים .
1. האם אפשר גם לעצור בתחילת הפרשה כל 3 פסוקים ( כמובן לא לפני סיום פרשה) ?
2. יש חמש לוויים , האם חוץ מעליות של לוי אחרון ומפטיר וכן לוי במנחה , יש אפשרות לתת עליה נוספת ללוי ?

תשובה:

שלום רב

מותר לעצור אחרי קריאת שלושה פסוקים אם זה לא סמוך שלושה פסוקים לסוף פרשה.

אין להעלות לוי למעט ההזדמנויות שהזכרת [יש שהקלו בשעת הדחק להעלותו לאחר שבעה קרואים גם כשאינו אחרון, אולם זו מחלוקת ובמקרה שלך אין להקל, צידדנו פעם להקל בשלישית תאומים בר מצוה…].

ראה שו"ע סי' קלה סעי' י ומשנה ברורה שם ס"ק לו.

על הנושא הראשון, ראה סי' קלח ס"ק א.