ברכת המזון על החיטה המודרנית

שלום כבוד הרב
ראיתי בכתובת
http://lehem.ooil.co
"נשאלת שאלה: האם לחם שאנו אוכלים היום זה נקרא לחם ביחס למצוות התורה אחרי שינוים כל כך גדולים שבחיטה מודרנית כמות גנים גדל פי 3 לאומת חיטה שהשתמשו לפני 50-60 שנה ,שילבו בה 4 צמחים ובשני מהם אין שום קשר לחמשת מיני דגן ,וערך תזונתי פחת באופן משמעותי ?"
שאפשרי שכל הברכות המזון שלנו לבטלה בגלל ש חיטה
מודרנית שונה לחלוטין מחיטה שהייתה לפני 50 שנה
האם זה נכון ?

תודה
תשובה:

שלום רב,

כל השינויים הגנטיים האלו הם חסרי משמעות, עדיין מדובר במין דגן, וכל מיני הדגן כשעושים מהם לחם הברכה היא המוציא וברכת המזון.