גזל בעבר מכמה חנויות

שלום
לפני כמה שנים גזלתי מכמה חנויות
אני יכול לשלוח מישהו עם מעטפה של כסף
ומכתב שאני מצטער שגזלתי אני מבקש מחילה למחול בלב, בלי להזכיר את השם שלי?
אמא שלי גם גזלה יחד איתי אני לא יכול לעלות איתה את הנושא זה יגרור לויכוח וריב אני רוצה לכבד כיבוד הורים
אז יכול לכוון עליה בלב שמכתבים שאני שולח לחנויות זה מחילה גם בשבילה?
יש חנות שאני לא זוכר אם גזלתי באותו המקום של החנות מה שנראה לי שגזלתי בחנות הקודמת והם עברו לחנות אחרת ליד הם היו ברחוב ליד ואז הם עברו למקום אחר ממש ליד החנות הקודמת ושינו קצת חלק מהשם של החנות, ונראה לי שהוחלפו בעלים
אני יכול לרשום במכתב שלפני כמה שנים גזלתי מכם ואני מצטער מבקש מחילה שתמחלו לי בלב ואם הוחלפו בעלים אני מבקש מכם לתרום את הכסף לאיזה כולל ישיבה?

תסבירו לי על כל שאלה כדי שאני יבין תודה

תשובה:

שלום רב,

אתה חייב להשיב בכל מקרה ולשלוח עם מישהו זה בסדר אבל בחנות שהוחלפה בעליה אתה חייב לברר מי היו הבעלים ולשלם להם.