לכוון בברכה אחרונה שרוצה להמשיך לאכול

רציתי לשאול מה הדין אם אני צריך לברך ברכה אחרונה על מים ואני רוצה לאחר מכן לאכול מסתיק או משהו דומה שברכתו שהכול האם בברכה אחרונה שייך לפטור רק את השתיה ולא את השהכול של לאחר מכן כדי שלא יצטרך לברך שוב ברכה שאינה צריכה אם אפשר מקור תודה

תשובה:

שלום רב

לדעת רוב הפוסקים לא ניתן כך לעשות אלא בשתי ברכות שונות, כמו על המחייה ובורא נפשות, ראה כאן שעסקנו בזה בהרחבה.