קניית עציצים אחרי השמיטה

קניתי אתמול עציץ מכובד (כמתנה לחנוכת הבית ) במשתלת יגור = חילוניים גמורים ללא שום כשרות , עורר אותי חבר שאיך אדע שלא שתלו את העצציץ הזה לפני כשנה בשמיטה

אציין קנית כלי יפה להניח בו את העציץ אז הם מצוציאים את העציץ מהכלי הפשוט שהיה בו וגם כשמוציאים הוא נשאר עם ריבוע האדמה שחובר אליו , רק שמוסיפים כמות גדולה של אדמה למלאות את הכלי החדש שקניתי , תודה רבה מאד

תשובה:

שלום רב

קשה לי להאמין שעציץ נמצא אצלם כל כך הרבה זמן – יותר משנה תמימה, וכיון שגם מסתבר שאם שתלו זה היה בתוך בית ולא תחת כיפת השמים ובעציץ שאינו נקוב, שזה הכל מדרבנן, אין סיבה לכאורה לחשש.

בהצלחה רבה.