פירסום בעלי מקצוע שאינם מקצועיים דיים

בס"ד

שלום רב.
אשתי החלה לעבוד בחברה שמפרסמת בעלי מקצוע (תמורת תשלום) ולאחר שהלקוח יצר קשר עם בעל המקצוע, אשתי צריכה להתקשר אל הלקוח ולשאול לחוות דעתו.
חוות הדעת שלו מתועדת באתר שלהם על אותו בעל המקצוע. אם מקצוען מסויים קיבל יותר מדאי חוות דעת שליליות, מסלקים אותו מהאתר והפרסומים ומחזירים לו את הכסף ששילם עבור הפרסום.

האם בעבודה הזו יש איסור לשון הרע ?

תשובה:

שלום רב,

לא. אין בכך איסור לשום הרע. המטרה היא כמובן מטרה טובה, ולא שלילית. ואנשי המקצוע שנכנסים לזה עושית זאת בידיעה ברורה שאלו הם הכללים.