עץ שענפיו עוברים את גבול השטח, של מי הפירות

עץ לימון שגדל בבית סמוך וענפים פולשים לתוך שטח בית הכנסת. האם מותר לקחת את הלימון שעל הקרקע אשר נפל מן העץ שענפיו בשטח ביה"כ אך גזעו בבית הסמוך?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בעל העץ הוא בעל הפירות, על אף שהענפים נכנסים לגבול שטח בית הכנסת. אם ידוע לך שבעל העץ אינו מקפיד על פירות אלו, מותר לקחת אותם. אבל, ללא ידיעה ברורה, אסור לקחת מהפירות.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רס סעיף ו. לכאורה לימונים דינם כזיתים וחרובים, כיון שהם די קשים בנפילתם מהעץ. עיין עוד בעלון המשפט גליון 23 עמוד ה.