מי הוא העני הפטור מסעודה שלישית?

בס"ד
בסימן רמב, כתוב שמי שיש לו שיעור 2 סעודות ליום או 14 לשבוע,, אז עליו נאמר עשה שבתך חול ואל תצטרך לבריות.
השאלה שלי היא, מהו השיעור של סעודה שמתכוונים, האם הכוונה פת בשיעור כזית, או כביצה, שיעור שביעה או שתי תבשילים, ?? מה הכוונה לומר שיש לו בדיוק 14 סעודות? ( שהרי זה נתון לבחירתו וכך יצמצם ויאכל בשבת סעודה נוספת ויקיים את המצוה)

תשובה:

שלום רב

מדברי המשנה ברורה נראה שהכוונה לשיעור הפת, שהרי כתב במפורש שהוא פטור מכסא דהרסנא, ומזון ב' סעודות כתב במגן אברהם בהקדמה לסי' רצא, שהכוונה שיוכל לאכול שתי סעודות לשובע, כלומר אין לו להשאר רעב מעט כדי לקיים סעודה שלישית אלא יאכל פעמיים לשובע ולא יאכל סעודה שלישית.

ערב טוב.