חזיר לעתיד לבוא

קראתי פעם באיזה ספר חיזוק שעתיד הקב"ה להחזיר את החזיר לישראל, היכן זה כתוב במקורות ולמה כוונת הכתוב?

תשובה:

שלום רב,

יש מדרש כזה בפרשת שמיני שעתיד החזיר להיטהר. אבל ודאי שאין הכוונה כפשוטו שהרי התורה אינה משתנת לעתיד לבוא. וכל תרי"ג מצוות נשארים כמות שהם. אלא יש לזה כנראה פירוש אחר, כפי שגם כתוב בגמרא (ב"ב עה) על סעודה לצדיקים מבשר לוויתן למרות שהוא ודאי אסור לאכילה.