רכישת אופיס ממשרד החינוך בניגוד לתנאים

אפשר לרכוש אופיס (וורד פאוור פוינט וכו') דרך הסתדרות המורים בזול (דרך חבר שהוא מורה) אם אינני מורה עדיין? הם כותבים שם שזה רק לשימוש של מורים וכו'

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אסור להחלט לקנות בניגוד לכללים.

לקנות ממשרד החינוך מבלי לעמוד בתנאים חמור עשרת מונים מאשר להתקין עותק פרוץ. בהתקנות עותק פרוץ יש פגיעה בקניין רוחני של גויים ובקנייה ממשרד החינוך מבלי לעמוד בתנאים יש גזל ממשי מיהודים. ומאידך, מייקרוסופט לא מרוויחה שקל מתוך עשרות השקלים שמשלמים בקנייה, כל הכסף הוא רק על הוצאות הדיסק הטיפול והמשלוח ולא עבור היצירה.