קריאת שמע לפי המג"א או הגר"א?

שלום.
כיצד יש להורות לציבור, בימי החורף כעת שסוף זמן ק"ש מוקדם לפי המג"א ומאוחר יותר לפי הגר"א. האם אפשר להורות בביהכ שיקראו ק"ש לפי הגר"א או שיש להורות שיאמרו ק"ש לפני הקרבנות ואחכ ימשיכו כסדר התפילה.
מדובר בעיקר על שבת בבוקר כשכל הציבור ביחד.פסיקה בבקשה לפי רבותינו הספרדים.
תודה

תשובה:

שלום רב

ברור הדבר שלכתחילה יש לקיים את המצוה גם לשיטת המגן אברהם, שהרי הוא ספק דאורייתא ויש להחמיר. אלא שאפשר בהחלט שהתפילה עצמה תהיה לפי זמן קריאת שמע של הגר"א, ולהמליץ לציבור לקרוא לפני התפילה קריאת שמע ולעשות תנאי, שאם הלכה כמגן אברהם תהיה קריאה זו של מצוה ואם כהגר"א תהיה הקריאה של מצוה על סדר הברכות. לשיטת הגרי"ז מבריסק העיקר להלכה כדעת הגר"א, אולם ידוע שהגרש"ז אויערבך והגר"ע יוסף צידדו הרבה להחמיר כשיטת המגן אברהם לכתחילה.

ראה רעק"א על השולחן ערוך בסי' נח ובמשנה ברורה שם.