קיפול מפיות בשבת

לכבוד הרבנים שלום רב. האם מותר לקפל מפית בשבת בצורה מיוחדת ומה הסברות לאסור או להתיר.

תשובה:

שלום רב,

אסור לקפל מפיונים בצורה מיוחדת בשבת. אלא רק קיפול פשוט. ראה שמירת שבת כהלכתה פרק טז סעי' יו, ופרק יא סעי' מ', ואורחות שבת ח"א עמו רעו. והסיבה לכך היא עפ"י המשנה ברורה בשם החיי אדם סי' שכח ס"ק קנב שזה כמו תיקון. אולם יש חולקים משום שלא שייך תיקון כזה במפית שמשתמשים בו רק באופן חד פעמי.