בחולה שאינה בתולה לכהן

האם מותר לכהן להתחתן עם בחורה לא בתולה?

תשובה:

שלום רב,

העובדה שהיא אינה בתולה אינה פוסלת אותה לכהונה.

אם היא מתגוררת בארץ היא מותרת לכהן. אם היא מתגוררת בחו"ל שבה רוב האנשים הם גויים – הפוסלים לכהונה, לפעמים זה עלול להיות בעיה העובדה שהיא אינה בתולה, ולצורך כך אני צריך פרטים נוספים.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. התשובה לא מקובלת עלי. כיצד יתכן שבחורה לא בתולה תהיה מותרת לכהן ?
    רק אם העדר הבתולין טבעי, אין בעיה אבל אם נובע מקיום יחסים?
    זה לא נכנס לגדר אשת איש , הנקנית בביאה ?

  2. עלי היא דווקא מאד מקובלת ונכונה. בחורה שקיימה יחסי אישות שלא במסגרת נישואין עם יהודי אינה אסורה לכהן! יחסי אישות אינם קנין ביאה. לשם קנין ביאה יש צורך בכוונת קידושין, בעדי יחוד ובאמירה לפניהם שהוא קונה אותה בביאה. ראה שו"ע אבה"ע סי' לג

  3. האישה נקנית בשלושה דברים בכסף בשטר ובביאה.
    לפי לשון הגמרא וגם כפי חלק מהפוסקים ראוי להחמיר ולאסור אישה כזאת.. ולהחמיר עליה שדינה כאשת איש לכל דבר.. שהרי בהקדמה למסכת קידושין מובא שלפני הרבה שנים עמי הארץ היו הולכים לשוק ומוצאים אישה שם והיו לוקחים אותה לבית שלהם ומתחתנים איתה קונים אותה ע"י ביאה.. והנה מיזה מוכח שגם ביאה ללא אמירה וכוונה לשם קניין קידושין גם נחשבת קניין לפי חלק מהפוסקים

    לסיכום ראוי להחמיר ולאסור אישה שאיננה בתולה לכהן בתול!!..
    ואפילו לדרוש ממנה שתקבל גט מבעלה הראשון (זה שבעל אותה פעם ראשונה)

  4. יקירי הצדיק, אנו משתדלים לפסוק על פי כללי הפסיקה: מהגמרא, רמב"ם שו"ע ועוד. לא ממציאים חומרות כאשר ישנם הלכות פסוקות. ראה בשו"ע אבה"ע סי' לג כיצד מקיים קידושי ביאה.