לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תמיכה בילדים נשואים ממעשר כספים

שלום כבוד הרב ,
1.יש לנו בן נשוי – אברך ובת נשואה לאברך האם אנו יכולים להעביר אליהם את כל המעשר כספים? גם אם נחליט להפריש חומש?
2. האם מצד הדין מותר להפריש חומש אם אנחנו מסיימים את החודש במינוס ויש לנו התחייבויות כספיות חוץ מזה( משכנתא ועוד..)
3. האם מותר לתת להם כספים שהתחייבנו לדירה מתוך המעשר ?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

  1. אם אכן הם דחוקים בפרנסה ודאי תוכלו לתת להם את כספי המעשר, אבל אם נשותיהן מרויחות יפה והם מסודרים, אין לתת להם כספי צדקה.
  2. אם אתם שורדים את זה אפשר להפריש חומש, אבל תחשבו האם אתם מסוגלים לכך.
  3. מה שהתחייבתם מתןך מחשבה לתת בעצמכם לא תוכלו לתת ממעשר שהרי זה כפורע חובו ממעשר, אבל אם לכתחילה היתה כוונתכם לתת ממעשר זה בסדר גמור. ולכן  אב שיושב לדבר עם מחותן יכול להתחייב כסף על סמך כספי מעשר.