להכניס כספי מעשר לחסכון לנישואי הילדים

שלום,
יש לי ילדה בת שנה – האם ניתן לשים חלק מכספי המעשר בתוכניות חיסכון המיועדות להכנסתה לחופה בעזרת השם או ללימודים ?

תשובה:

שלום רב

להניח בקופת חסכון אסור, שהרי אלו כספי צדקה ואין לנו זכות לעכב אותם תחת ידינו זמן רב כל כך, אבל יש שהקלו לעשות מהכסף הזה גמ"ח להלוואת כספים, ובבוא היום כשתכנס לחופה לקחת את כל כספי הגמ"ח ולתת לה. ויש שהציעו שלא לעשות זאת מכל כספי המעשרות, אלא רק מחלקם, כדי שלא להמנע לגמרי מסיוע ליהודים במצוקה…

מקורות:

ראה אהבת חסד ח”ב פרק יח.