זיתים שנכבשו ביין נסך

האם ליין לא מבושל שהשתמשו בו לשימור זיתים, יש חשש ליין נסך כשמי ששימרה את הזיתים אינה שומרת שבת.
יש לציין שכל השאלה היא בנוגע לכשרות הזיתים.
היין שהשתמשה בו הוא יין שאינו מבושל בעל כשרות מהודרת, יחד עם זאת יש בתערובת השימור מלח לימון עלי דפנה ופלפל שחור
לתשובתכם אודה

תשובה:

שלום רב

ברור שכיון שהיא מזגה יין זה מהבקבוק לקופסת הזיתים הוא נעשה יין נסך וזה נתן טעם על ידי כבישה 24 שעות בזיתים, ושוב לא ניתן לאכול מהם [הכלל הוא שכבוש כמבושל].

יום טוב.