צער בעלי חיים

שלום .היום הדגה שלי השריצה דגיגים ותפסתי אותם עם מכסה קטן להעביר אותם לאקווריום אחר שהדגה לא תאכל אותם . כשתפסתי אותם הבחנתי שמחצתי דגיג וב99% שהוא גוסס רוב הסיכווים שמת רציתי לשאול האם עברתי על צער בעלי חיים האם יש איסור דאורייתא? לפי המקורות שקראתי לפי מה שהבנתי אם זה להנאה אין איסור זה נכון ?

תשובה:

שלום רב

אין חשש משתי סיבות: א. הריגת בעלי חיים להרבה פוסקים אין בה צער בעלי חיים, אלא רק הכאבה להם, ראה כאן. ב. כיון שפעלת כדי לאפשר להם חיים והדבר קרה בשוגג שלא על ידי פעולת הכאבה אלא פעולת הצלה אין בכך כלום.