עוף שהתבשל בחמין בשקית קוקיס, האם עושה את התבשיל בשרי?

עוף שבושל בשקית סגורה ואטומה (קוקיס), בתוך סיר החמין. האם החמין נהפך לבשרי?

תשובה:

שלום רב

אם אכן השקית אטומה לחלוטין יש להקל שאין צריך להמתין 6 שעות.

מקורות:

מעיקר הדין, סברו רבים מהפוסקים שגם תבשיל שהתבשל עם בשרי יחד, כלומר אם הבשר היה בתוך החמין ולא בשקית, מי שטעם מהתפוח אדמה לבד אינו ממתין 6 שעות, ראה רמ"א סי' פט סעי' ג שלא הצריך אלא נטילה, ובשו"ע שם שהקל אפילו בזה, והיינו משום שאין שם ממשות בשר אלא טעם בעלמא [והיינו כשמנקה אותו מהרוטב שהוא ממש שומן בשר], אמנם ברבי עקיבא איגר ומנחת יעקב שם מחמירים שצריך 6 שעות וכן המנהג, ראה בדי השלחן שם ס"ק פב, אבל כאן שהשקית היתה סגורה אין חשש, וראה שו"ת דברי משה להגר"מ הלברשטם סי' מה שהתיר בצלחת מחולקת על ידי דפנות, שמי שאכל מהאורז לא צריך להמתין שש שעות למרות שבקערית הסמוכה יש בשר. וראה עוד שו"ת אבני ישפה ח"ח סי' קיז ענף ד שאם אין טעם בשר מותר ומועילה על זה טעימת ישראל, ונראה שכאן ודאי אין טעם בשר.