הנהגות יפות של בן תורה – קידוש ה'

שלום לרבנים רציתי לדעת מה ההגדרה של קידוש השם? והאם רב שהוא ממושמע לבוס שמעליו {שהבוס הזה חילוני גמור} האם יש בזה חילול השם? תודה מראש!

תשובה:

כל מעשה שהבריות אומרים עליו ראו פלוני כמה נאים מעשיו, ועל ידי כך התורה שלו מתכבדת נחשב קידוש ה' וכנ"ל להיפך. השאלה שלך לגבי הרב כללית לגמרי ולא אוכל לענות כיון שאינני יודע למה כוונתך.

מקורות:

כך כתב הרמב"ם הלכות יסודי התורה פרק ה הלכה יא:

יש דברים אחרים שהן בכלל חילול השם, והוא שיעשה אותם אדם גדול בתורה ומפורסם בחסידות דברים שהבריות מרננים אחריו בשבילם, ואף על פי שאינן עבירות הרי זה חילל את השם כגון שלקח ואינו נותן דמי המקח לאלתר, והוא שיש לו ונמצאו המוכרים תובעין והוא מקיפן, או שירבה בשחוק או באכילה ושתיה אצל עמי הארץ וביניהן, או שדבורו עם הבריות אינו בנחת ואינו מקבלן בסבר פנים יפות אלא בעל קטטה וכעס, וכיוצא בדברים האלו הכל לפי גדלו של חכם צריך שידקדק על עצמו ויעשה לפנים משורת הדין, וכן אם דקדק החכם על עצמו והיה דבורו בנחת עם הבריות ודעתו מעורבת עמהם ומקבלם בסבר פנים יפות ונעלב מהם ואינו עולבם, מכבד להן ואפילו למקילין לו, ונושא ונותן באמונה, ולא ירבה באריחות עמי הארץ וישיבתן, ולא יראה תמיד אלא עוסק בתורה עטוף בציצית מוכתר בתפילין ועושה בכל מעשיו לפנים משורת הדין, והוא שלא יתרחק הרבה ולא ישתומם, עד שימצאו הכל מקלסין אותו ואוהבים אותו ומתאוים למעשיו הרי זה קידש את ה' ועליו הכתוב אומר ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר.