ברכה על החלפת מזוזה

אנו שוכרים בית. בעל הדירה השאיר מזוזה שלו בפתח הראשי וביציאה האחורית (כמו שכתוב בהלכה).
האם מותר לנו לשים מזוזה שלנו במקום מה שהשאיר או שרצוי לא להחליף מזוזה אלא להשאיר את של בעל הבית ?

תשובה:

שלום רב

אם אתם רוצים להחליף את המזוזה למהודרת יותר, זה בסדר גמור, ויש לברך על קביעת המזוזה השניה אף שהראשונה כשרה, ראה ס' האשכול מזוזה דף עג ב, עיקרי דינם סי' לא ס"ק ו, מהר"ם שיק יו"ד סי' רפה, טוב טעם ודעת מהדו"ק סי' רמו, שבט הלוי ח"ב סי' קנח  ועוד אחרונים.

אגב כל חדרי הבית מחוייבים במזוזה למעט השירותים, לא רק היציאות הראשיות.