ניקוי אוזניים בשבת

שלום רב
ותודה רבה על המאגר המעניין הזה.
האם מותר לנקות אוזניים עם צימרונים בשבת?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

אופן השימוש בצמרונים אלו הוא על ידי שיש לחלוחית באוזן מהרחיצה או על הצמרון עצמו, וכך ניתן לנקות באמצעותם את האוזן, כך שבעצם השימוש נעשה על ידי סחיטה האסורה בשבת, ככל שימוש בסמרטוט רטוב או סקוצ' לניקוי כלים, הכל אותו עקרון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם מותר לנקות אוזן בשבת עם האצבע?
    לפעמים ממש מגרד באוזן ותוך כדי הגירוד נראה שנתלשים חלקי עור יבש.
    שאלתי היא: האם חלקי עור אלה נחשבים כחלק מצואת האוזן שיוצאת,
    או שזה איסור תולש ודאי?