תפילת הדרך כשנוסע היום וחוזר למחרת

כשאנו נוסעים ביום שישי להתארח בשבת וחוזרים במוצ"ש. האם צריך לאמר תפילת הדרך בשם ומלכות גם במוצ"ש או שהכל נחשב כנסיעה אחת ?

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות: לדעת הב"ח והט"ז בסי' קי, גם כאשר הנסיעה רצופה ממש ללא הפסקה, כל יום יש לברך שוב. לדעת הרדב"ז המובא בשערי תשובה שם, אם ישן בלילה שנת קבע במלון או אצל ההורים וכדומה, בנסיעתו הבאה מברך שוב. לדעת הפרי חדש שם ושו"ע הרב בסידורו, הכל נחשב נסיעה אחת ולא מברכים במוצאי שבת שוב.

להלכה הכריע המשנה ברורה שם ס"ק כו כדעת הרדב"ז, ולדבריו עליכם לברך שוב במוצאי שבת.וכך המנהג.

הצטרף לדיון

תגובה 1