חשדתי במישהו שגונב מהסופר האם עלי לבקש את סליחתו?

שלום אני עובדת בסופר מרקט ויגיע בחור חשוד עם שישית קוקה קולה שנראה לי שהכניס משהו לארגז קוקה קולה ואני הסתכלתי לתוך הארגז בלי שירגש אני חושדת בו והבחור שם לב למה שהסתכלתי לו בארגז והבחור לא גנב ולא כלום אבל הבחור הלך בבושת פנים הוא לא הגיב על זה ולא דיבר . מה שעשיתי זה בסדר או שאני צריכה לעשות תשובה ולבקש סליחה הבחור בא מידי פעם לקנות פה בשכונה תודה

תשובה:

שלום רב,

את עשית את החובה שלך. כעובדת הסופר מרקט מצופה ממך שאם עובר מישהו שמעלה חשד כפי שאכן עלה שתבדקי את התכולה למנוע גניבות או להסיר כל חשד. אבל אם את פוגשת אותו שוב, תמיד ראוי לבקש סליחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין שם חובה אסור אסור אסור הלבנת פנים ברבים ואפילו ביחד הרב שכתב את זה תפתח פלא יועץ ערך חשדא ותשנה את התגובה אן תמחוק אותה כי אתה גורם לאנשים ישראו את התגובה שיהיא תגובה מטעה לחטוא בתחושה שהם בסדר כול חיים והם חיים בטעות ואתה הגורם וגם עם אין אנשים רק שתיים בסופר יהרג ואל ילבין פני חברו ברבים עדיף שיגנב מאשר לבייש .חוץ מזה עם נגזר יש יגנב אז יגנב באותו מקום באותו שעה ואם לא על ידי זה על ידי אחר ולא יעוזר כלום כי השם הוא קובע .המקור לזה חובבת לבבות

  2. מבין שלל התגובות שלך שהיו כולן מנוסחות בצורה שאינה מכבדת כלל מצאתי את זו שאיכשהוא בסדר כדי בכל זאת לכבד אותך ולפרסם משהו… תכתוב בעדינות ובכבוד וכך אולי תתקבל דעתך על לב הבריות.