חסידות סטמר – יחס למדינת ישראל

שלום לרבנים רציתי לדעת האם שיטת רבי יואל מסאטמר היא שאסור לעלות לארץ ישראל או שאסור להקים שלטון בארץ אבל מותר לעלות לארץ ישראל עובדא שתמיד היו פו סאטמר לפני קום המדינה וגם האדמור עלה לארץ ישראל אשמח למקור ישר כוח עצום תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

אינני חושב שהוא סבר שאסור לעלות לארץ יש קהילות שלמות של סטמר בארץ ומוסדות וכו', אלא שהוא התנגד לכל שיתוף עם מוסדות המדינה, לא לקבל מהם כסף ולא להשתתף בבחירות וכו'. מבחינתו ניהול חילוני למדינה הוא חילול ה' שאסור להשלים איתו ולתת לו יד, גם לא כדי להציל מה שאפשר להציל.. תוכל לעיין בספרו דברי יואל.

ערב טוב.