בס"ד,
סטונדט שבישל בטעות במחבת חלבי שטגנו בו ביום ראשון פנקייק חלבי ( כעין חביתה עם חלב וקמח ) שניצל ( חזה עוף בציפוי קמח ) ביום ג', אחרי 48 שעות , המחבת היה נקי.
מה הדין של השניצל שאכל ? האם יברך עליו ברכה אחרונה ?
מה יש לעשות עם המחבת ?
הסטודנט הוא מבני ספרד.
תשובה:
שלום רב
השניצל כשר לאכילה כיון שהמחבת לא היתה בת יומה, את המחבת יש להגעיל [כיון שלא היתה בת יומה מועילה לה הגעלה כמו ליבון קל, אם היתה בת יומה והיא מחבת טפלון זו כבר בעיה כיון שלא משתמשים בה עם הרבה שמן וצריכה היתה ליבון חמור שאינו אפשרי]. יש שחששו שטפחלון הוא חרס שאין לו הגעלה, אולם ראה בשו”ת אגרות משה (אבה”ע חלק ד’ סוף סי’ ז’) שכתב שאפשר להגעיל כלים העשויים מטפלון.