פרע חוב באמצעות העברה בנקאית בגניבה

חבר היה חייב לי כסף והוא העביר לי כסף מחשבון בנק ישירות מחשבון שיש לו שם יפוי כח להשקיע את כספי החשבון. לאחר זמן הוא הודה שהוא הוציא את הכסף ללא קבלת רשות, ולכאורה הוא גנב את הכסף מבעלי החשבון. האם אני צריך להחזיר את הכסף לבעל החשבון או שהם צריכים לתבוע את חברי הגנב?

תשובה:

שלום רב,

אינך חייב להאמין לבעל החשבון שאכן כך היו פני הדברים. בנוסף לכך, גם אם יוכח במאת האחוזים שהכסף היה גנוב, ייתכן שאינך חייב לו כלום ועליו לתבוע את הגנב בעצמו.

מקורות:

עיין בפסק הדין שפורסם כאן ועיין בשו"ת הר צבי חו"מ סי' פו לעניין שיק שניתן בטעות ונפדה.