בניית בית הכנסת לכיוון ירושלים

בס"ד
קהילה עומדת לפני בניית בית כנסת חדש ובין הגבאים ישנן חילוקי דעות לגבי כיוון התפילה.
לדעה הא' יש לבנות את בית הכנסת כך שיהיה מכוון בדיוק לירושלים כך שתמיד התפילה תהיה לכיוון הנכון.
לדעה הב' מכיוון שנתוני השטח כך שאם הכיוון יהיה ירושלים תהיה תוספת של עלויות לכן מבקשים לבנות בסטיה של כ30 מעלות והמתפללים העיקר שיכוונו לבם לירושלים.
השאלה עד כמה חשוב שכיוון התפילה יהיה לירושלים ביוק וכיתד יש לנהוג.

תשובה:

שלום רב

נטייה קלה אפשר לעשות, ובלבד שיהיה עדיין אותו צד, ראה שו"ת חתם סופר או"ח סי' יט, שו"ת מהר"ם שיק או"ח סי' מז, והליכות שלמה פרק יט. הזוית לא צריכה להיות מדוייקת, אבל אם על ידי כך במקום למזרח הוא פונה לדרום וכדומה זה לא אפשרי. 30 מעלות סטייה נשמע סביר.

בהצלחה