ריצה ברחוב לנשים למטרת ספורט

בס"ד

שלום לכבוד רבני בית הוראה שליט"א,

שאלה: אשמח לשמוע חוות דעת שליכם על ענין שיש בקהילות שכאן בחו"ל שנשים ואפילו חרדיות שעושות ספורט למטרת בריאות ויופי, ומדובר כאן על אלו שרצות ברחוב. אע"פ שלובשות לבוש שמכוסה כל הגוף מ"מ הבגדים צמודים ואי אפשר שלא יזיז חלק של הגוף מיוחד לנשים כשרוצות, גם יש ענין של זיעה ונשימה בדרך שקצת דומה לעיתים מאוד פרטיים של בני זוג, ובדרך נורמלי לא רואים אשה חשובה במצב כזו. גם יש ענין שרוב מהן רצות עם הווקמן ואוזניות על האוזן ולפעמים שומעים שיר יוצא מפיהן.

הרי לא נראה ממולץ לפע"ד לכתחילה אם היתה באה אשה או ברחורה לשאול ובדאי עדיף שירצו בחדר כושר של נשים וגם שם יכולות לעשות ספורט אחרים שטוב מאוד לבריאות, או שיעשו בבית כיון שהיום מצוי לקנות בזול מכונה כזו ואע"פ שלא כ"כ נוח כמו לרוץ בחוץ לפע"ד עדיף שלא משום צניעות.

מ"מ כיון שראיתי נשים של לומדי תורה רציתי לדעת על מה סומכים? אע"פ שאין בזה איסור מדאורייתא ואולי אפילו לא מדרבנן (וצ"ע ) מ"מ בענין צניעות לא טוב.

תודה רבה מראש, ברכה והצלחה!

תשובה:

שלום רב

התיאור שלך בודאי נשמע לא צנוע בעליל ולא ראוי לבת ישראל!

ערב טוב.