ליטוף כלב בשבת

אם מותר ללטף בהמה מחמד כמו כלב. ראיתי שכתבת דברים הרבה מזה (http://din.org.il/2014/12/29/%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%95%D7%A3-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%97%D7%9E%D7%93-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA/)

ומשום ריבוי דברים שם אי אפשר לי לעמוד על בורים.

למעשה אני מבקש להסביר למעשה:

א) אם יש לסמוך למעשה על הביאור הלכה (ס' ש"ב ד"ה מקנחה) שאין איסור טלטול בשער או באמת יש לחוש לתו"ש?

ב) אם באמת יש חשש צע"ב בכלב אם לא ילטוף אותו בשבת (וא"כ יהיה מותר ע"פ מ"ב (שח:קנא) ואם זה נכון)?

ג) בבקשה להסביר סברתכם לאסור ע"פ ש"ע סי' ש"ח ס' מ"ה שכנראה משם ראיה להפך שהרמ"א כתב נהגו להקל.

אני יודע שכבר כתבת מזה אבל אני מבקש בירור למעשה

תשובה:

שלום רב

למעשה כפי שציינתי בתשובתי זו שהראת את הקישור אליה בשם הגרש"ז אויערבך שאסר זאת מכל וכל, והראנו לו פנים בשו"ת ברית אברהם, וגם ציינו שאם באופן ברור יש צער בעלי חיים אולי יש מקום לסמוך להקל כמובא שם בתגובות, אבל קשה לי להכריע אם יש כאן צער בעלי חיים. סוף דבר אינני יכול להתיר זאת. לבני אשכנז יש אכן להקל לכאורה על ידי יחוד מערב שבת, כפי שציינת מדברי הרמ"א אבל לבני ספרד זו תהיה בעיה [אף שדברי הרמ"א הם ודאי סניף נוסף להקל גם לבני ספרד משום צער בעלי חיים].