חובת אכילת פת בסעודת שבת

שלום כבוד הרב,

ביום שבת לאחר שאני חוזר מהתפילה בסביבות השעה 9 אני עושה קידוש ומברך על מזונות
את הסעודה השנייה אני אוכל בסביבות השעה 12 בצהריים ולא אוכל לחם
1.האם אני צריך לעשות שוב קידוש?
2. האם חובה לבצוע על לחם?

בברכה,
תשובה:

שלום רב

בסעודה השנייה אתה לא צריך לעשות קידוש, כיון שכבר קידשת בבוקר [למעט שיטת הגר"א שהקיודש תמיד בסעודת פת, אבל לדבריו אסור לאכול את המזונות ללא קידוש על פת והמנהג שלא כדבריו] אולם אתה חייב לאכול לחם בסעודה זו. ראה שו"ע סי' רפט [רק בסעודה שלישית יש סוברים שדי במזונות ולא חייבים פת, אף שלכתחילה אין להקל בזה ראה שו"ע סי' רצא].