זמן קבלת שבת

בס"ד
שלום וברכה
אם אני בלי נדר מדליקה נרות בערב שבת כ 50 דקות לפני השקיעה ומברכת. אני אשכנזיה. האם יש עניין שאגיד את שיר השירים כשאני כבר אהיה בשבת ? וממתי אפשר לערוך סדר קבלת שבת הכולל מזמורים ולכה דודי … מזמור שיר ליום השבת ? מייד אחרי ההדלקה או שיש להמתין , אם יש להמתין אז כמה ?
תפילת ערבית של שבת – יש להתפלל בצאת הכוכבים או לפני ?

תודה.

תשובה:

שלום רב

אחרי ההדלקה מיד תוכלי כבר לומר שיר השירים וקבלת שבת. תפילת ערבית זמנה בצאת הכוכבים, אולם מי שרוצה להקדים בערב שבת ולהתפלל מפלג המנחה רשאי [ביום חול הקפידו בכך בקהילות האשכנזים שלא לעשות כן משום תרתי דסתרי עם תפילת מנחה, והמנהג בקרב בני התורה בארץ ישראל גם בליל שבת להמתין לצאת הכוכבים. כמובן מי שמתפלל לפני צאת הכוכבים (גבר) חייב לאחר צאת הכוכבים לקרוא שוב קריאת שמע שזמנה בלילה].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    האם זה מנהג או מצוה לומר את שיר השירים אחרי הדלקת הנרות ?
    האם גם בני אשכנז נהגו לומר והאם מי שתמיד רגיל לומר , ולפעמים אין מצב רוח או חשק לומר יכול לוותר לפעמים ? ולהתחיל מייד בקבלת שבת ?

    תודה רבה.