האם מותר לאלמנה שנישאה שנית להשתתף עם ילדיה באזכרה וכו' של בעלה הראשון?

בס"ד
האם מותר ונכון לאלמנ שנישאה בשנית להשתתף באזכרת השנה של בעלה הראשון, בעליה לבית העלמין וכן במעמד אזכרה של הספד ולימוד,ואיך תתייחס לרצון או צורך ילדיה מהבעל הראשון להיות שותפה איתם באזכרת אביהם.

תשובה:

שלום רב,

האישה חייבת בכבוד בעלה הנוכחי. אם הוא מסכים בחפץ לב שהיא תלך לכל האזכרות וכד' אין כל מניעה שהיא תשתתף עם ילדיה באזכרה, בלימוד, וגם בעליה לקברו. החתם סופר לאחר שנישא בשנית, לא שמר על אזכרת אשתו הראשונה כדי שלא לפגוע באשתו השניה. ראה כאן שהרחבנו בנושא.