האם אני חייב לתת צדקה שאני בספק אם חשבתי לתת?

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי שיש הלכה שאם בן אדם גומר בדעתו לתת צדקה למקום מסויים אפילו אם אחר כך מתחרט זה נחשב נדר האם זה נכון?
ואם עכשיו אני שמתי כסף במגירה ואני לא יודע אם אני גמרתי בדעתי לתת חלק מהכסף לצדקה האם אני חייב לתת אותו לצדקה או שאפשר להקל?

תשובה:

שלום רב

אם אתה לא יודע זה נקרא שלא גמרת בדעתך… גמירות דעת היא לא סתם מחשבה חולפת אלא החלטה מושכלת ומחושבת.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    כשאינו זוכר בשעת מעשה שפיר אמרינן בתורת ודאי שאין לו גמירות דעת, אבל אם רק לאחר זמן הסתפק על שעה שעברה מזמן ארוך, אם אז גמר בדעתו בשעתו, הרי יש צד שגמר בדעתו
    כללו של דבר, "ספק" – אינו גמירות דעת, אבל "ספק גמירות דעת" הרי זה ספק צדקה

  2. לא הבנת את כוונתי…. כוונתי היתה שמהסיפור מריח שהוא סתם לחוץ… אם היה מחליט לתת לצדקה היה זוכר,ף כאן זה נשמע שיש לו לחץ מהנושא של נדר, ולכן כשמצא את הכסף התחיל לחשוב אולי רציתי לתת לצדקה… יש להכנס לראש של השואל ולהבין את המניע לשאלה.