ברית מילה למי שנולד בניתוח קיסרי

שלום כבור הרב,

חבר שלי נולד לו בן בניתוח קיסרי, את הברית הוא קבע באופן ספונטני שבועיים לאחר הלידה
1. האם אין חיוב לבצע מילה ביום השמיני בגלל שזה ניתוח השמיני?
2. האם הוא עבר עבירה?

בברכה,
תשובה:

שלום רב

זו בודאי טעות, גם מי שנולד בניתוח קיסרי נימול ביום השמיני [למעט מצבים רפואים מסויימים כמו בכל תינוק], אלא שאינו נימול בשבת, יש להסביר לחבר שלא קובעים ברית מילה בצורה כזו אלא בהתייעצות עם מוהל ורופא כאשר יש צורך ובטבעי מלים ביום השמיני.

שיהיו שמחות!