אשה התומכת באמא שלה ממשכורתה ללא רשות בעלה

אשתי נותנת את הכסף שהיא מרוויחה לאמא שנמצאת במצב כספי לא טוב. האישה לא שואלת את בעלה ועושה זאת בסתר האם זה נחשב גזל כי בסופו של דבר היא לוקחת כל סוף חודש מהבעל בטענה שהיא צריכה לסגור את המינוס האם מותר לה?

תשובה:

שלום רב,

התשובה לשאלה תלויה בפרטים רבים שקשה לעמוד עליהם במסגרת זו. כגון: כמה שעות האישה עובדת ומה סוג העבודה ומה גובה התמיכה שהיא תומכת באמא שלה. אבל, ברור שהשיטה לא צריכה להיות לתת בסתר ומתחת לשולחן, אלא להגיע להסכמה יחד.

מקורות:

לעניין העדפה על ידי הדחק לבעל או לאשה או נכסי מילוג, עיין שו"ע אבן העזר סי' פ סעיף א, ח"מ שם סק"ב, ב"ש סק"ב, חזון איש וב"מ שם.

בעל אינו רשאי למנוע מאשתו מלתת צדקה בהתאם לראוי לה לפי כבודה, עיין שו"ת מהר"ם מינץ סי' ז.