שטר ללא תאריך פרעון

שלו' וברכה

ברצוני לברר בענין שטר שיש בו תאריך שנעשה ומופיע בו התחיבות כספית אחד לחבירו תמורת דבר שקיבל

משום מה לא נכתב תאריך לתשלום

מהו זמן התשלום
האם נחשב סתם הלוואה שלושים יום וא"כ כנל כאן
ואו כיוון שלא נכתב הרי שהזמן מיידי
ואו כפי שבחוק נקבע ע"י פקודת השטרות סעיף 19 כי דבר מהותי שחסר בשטר הרי שבעל השטר יכול להוסיפו לבד
ואם לא מדינא הרי שמנהג המדינה קובע ואם יש חוק כזה הרי שזה כאילו נעשה על דעת כן

תשובה:

שלום רב,

אם מדובר בש'ק ,ברור שהוא יכול לגבות את זה מיד. אבל אם מדובר בשטר כתב ידו,  במקרה והחיוב הגיע מהלוואה או ממכר(רעק"א שו"ע עג), סתם הלוואה שלושים יום כל עוד הציבור אינו נוהג אחרת.