קבלה טובה נחשבת נדר?

אני אומרת בכל יום פרק שירה. בשבת ישנתי בבית הוריי (רק אני) ואכלתי אצל דודים שגרים ברחוב. בחזרה מבית הכנסת האמא שסחבה את הנכדה בעגלה אמרה לי שהחתן שלה לא מטלטל וביקשה שאעלה את התינוקת לבית. ואזהתחלתי לחשוב שאני מעדיפה לא לטלטל (אם יש מה להחמיר אני נוטה להחמיר. במיוחד בשבת. קשה לי.) בצהריים לא חזרתי לבית הוריי כי לא רציתי לסחוב את המפתח ויצא שלא אמרתי פרק שירה כי לא מצאתי אצל הדודים).
השלמתי במוצאי שבת.
גם לימוד הלכות שבת מספר שאני לומדת ממנו יום יום הפסדתי כיוון שהספר היה בבית הוריי. למדתי מעט דינים אחרים מספרון שהיה אצל דודים שלי.
השלמתי במוצאי שבת.
יש לדברים תוקף של נדר נראה לי.
אשמח לקבל תשובה כיצד עליי לנהוג כדי לתקן.

תשובה:

שלום רב

מאוד לא רצוי שיהיו נדרים, אם היתה כוונתך לנדר תעשי התררת נדרים, אבל אם זו סתם קבלה טובה שאף פעם לא התכוונת שתחשב נדר, אם התכוונת בכל נדרי בליל יום כיפור שיחשב לך כהתרת נדרים זה לא נחשב נדר, כיון שיש שם מודעא על העתיד, שכל הקבלות הטובות לא יחשבו כנדר. ולהבא תמיד יש לומר בלי נדר כשמקבלים קבלה טובה.

[נקודה למחשבה, כאשר יש עירוב כשר והנושא הוא רק החמרה שלא לטלטל, עזרה לאשה זקנה עשויה להיות חשובה יותר…].