סימן באבידה

לכבוד הרב, מצאתי אוזניות אתמול בעיר במקום שעוברים שם מלא אנשים, האחורה של אחת האוזניות שבורה(אבל עדיין עובדות), יש טרחא גדולה מאוד ללכת שוב לאותו מקום ולתלות שם פתק, השאלה האם זה נקרא סימן?, וכן אולי בכלל זה קרה אחרי שהם נאבדו..
תודה מראש

תשובה:

אם זה אוזניות זולות שהדרך  לא לחזור ולאסוף אותם יש לתלות שהבעלים הפקירם ואין חיוב להשיב.

אם זה אוזניות יקרות יותר אם זה במקום רבים ממש  (באמצע הרחוב בו האבדה  עומדת לאיבוד  ורוב האנשים לא ירימו או לא יחזירו) גם אין חיוב להשיבם אבל מצד השבר זה כן סימן.