הנחת תפילין עם תחבושת

שלום,

אדם אשר על ידו הכואבת ישנה תחבושת אלסטית קבועה(כולל אזור המאפק), כיצד יוכל להניח תפילין באופן קבוע?
תודה,

תשובה:

שלום רב

הבעיה עם החציצה באופן עקרוני היא במקום הנחת הבית והכריכה המהדקת אותו לגוף, בכריכות על היד החציצה אינה מעכבת. אם הבנתי נכונה במקום הבית אין לך תחבושת.

ראה שו"ע סי' כז סעי' ד ובמשנה ברורה שם ס"ק טז.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הבנתי את הנקודה, אם צדקתי שמקום הבית לא חבוש למה לא לברך על של יד?? ואם המקום חבוש, אם אפשרי להסיר את התחבושת מעט חובה לעשות זאת כדי לא להפסיד תפילין, אם לא אפשר תברך רק על של ראש.

  2. אם אפשר להסיר ולהניח ודאי יש לעשות זאת, גם אם קצת יכאב, כי לדעת רוב הפוסקים כאשר הבית על התחבושת לא יוצאים ידי חובה [ברצועות אינו מעכב למעט הסיבטב הראשון המהדק], ואני מבין ממך שזה אפשרי, אם אי אפשר מניחים בלי ברכה [מברכים על של ראש] ומכסים בשרול ראה משנה ברורה כז, יח.