שכר מתרימים למשפחה נזקקת

אני רוצה לאסוף כסף למשפחה נזקקת על מנת לעזור לכלכל אותם ואת ילדיהם הרבים.
לצורך כך אני רוצה לשים 20 קופות צדקה במקומות שונים.
האם מותר לי לקחת מתוך הכספים הללו משכורת לנוגעים בדבר? לאחראי לחלק ,לנהג שמסיע, להוצאות הדלק וכדומה ?
אם אני מקציב שאני נותן להם בכל חודש נניח 20000 שח ויצא שבקופות יש 50000 מותר לקחת את השאר להוצאות הללו?
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

החישוב צריך להיות הפוך לגמרי… בעקרון הכסף כולו שלהם! למעט מה שצריך להוצאות הנ"ל. ואגב, כאשר אוספים לצורך מסויים גם אם יש יתר על הנצרך הוא של העני [כאן אין בכך נפקא מינה, כיון שאתה יכול לתת להם מה שצריך כל חודש ולשמור את השאר לחודש הבא וכן הלאה, אבל חלילה לקחת לך את העודף, אתה רשאי לקחת רק הוצאות שצריך לשכר המתרימים באופן נורמלי וסביר.

שבת שלום.