כוחות טומאה בזמנינו / מוות קליני

א.מה בפרוש כוחות טומאה? ב.האם קיים כוחות טומאה בימינו? ג.האם זה אותו דבר כמו כישוף?
ד.האם סיאנס זה דבר שיש לו מקור בתורה והאים זה כחות טומאה?
ה.האם יש מקור בתורה למוות קליני שאדם רואה דברים למעלה בשמיים?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב

כוחות הטומאה קיימים גם בזמנינו בקרב אומות עובדי עבודה זרה, יש להזהר מכך, אבל במקביל לזכור שלא כל נוכל משתמש בכוחות טומאה יש כאלו סתם נוכלים… הצד השווה לכולם שהם חומדי בצע ומנצלים תמימות של אנשים… אין להזדקק לברכה עצה וכו' אלא ליהודי תלמיד חכם השקוע כל ימין בלימוד תורה הנגלה ומעורב בין הבריות ומקובל על בני התורה תלמידי החכמים. וכמובן שאינו נוטל שום תרומה עבור שירותיו בשום מסווה שהוא.

הסיאנס כמו שהוא מוכר לנו אין לו מקור בתורה אבל יש בתורה מקורות רבים לדיבור עם מתים על ידי עצם של מת בבית השחי וכיוצא בזה [אוב וידעוני].

אין מקור בתורה לכך שבמוות קליני אדם עולה למעלה, על כל זה צריך לדעת דבר אחד, בין אם יש ממש בסיפורים ובין אם לא,וברור שלפחות חלקם הגדול דמיונות, אין ספק שיש דין למעלה ואדם נידון על כל מעשיו, ממילא אין כל משמעות לשאלה, בסוף כשאדם הולך לבית עולמו הוא מתיצב לפני בית דין של מעלה.