הליכה לצורך בריאות בשבת

בס"ד
שלום לכבוד הרב היקר
מפאת מצבי הביאותי והנפשי אני נאלץ מידי יום ללכת הליכה רגלית למשך 35-40 דקות האם בשבת יהיה מותר לי לעשות זאת כדי לשמור על הבריאות ?

תשובה:

שלום רב,

אסור לעשות בשבת הליכה לצורך ספורט, אולם, מותר ללכת סתם כך בשבת אם זה לא ניכר שזה דווקא לצורך בריאות.

מקורות:

בשו”ע סי’ שא סעי’ א כתב: אין לרוץ בשבת אלא אם כן הוא לדבר מצוה, ומקור הדברים בפסוק “וכבדתו משות דרכיך” – שלא יהיה הילוכך בשבת כהילוכך בחול. בשבת יש ללכת בנחת דרך תענוג. ובסעי’ ב שם כתב השו”ע: בחורים המתענגים בקפיצתם ומרוצתם מותר. משום שזהו עונג להם.

במשנה ברורה  שם ביאר, שלא אסרו אלא הליכה מהירה או ריצה שניכר על ההולך שהוא עושה זאת למטרת בריאות. אבל מי שמטייל באופן שיש רבים העושיעם זאת לתענוג והוא נצרך לעשות כך לרפואה – מותר. וראה שם שהוסיף שדעת האליה רבה להחמיר גם באופן זה כיון שכוונתו לרפואה.