נקיון לשבת / שכר שבת בהלעה

בס"ד
שלום רב
רציתי לדעת עד כמה יש לנקות את הבית לכבוד שבת ? כל אחר כרצונו או שיש חיוב או מנהג לנקות במקומות מסויימים ?
אני נוהגת לנקות אבק, לשאוב אבק , לשטוף רצפה , לשטוף במטבח את הכיור והשיש , ועוד כל מיני נקיונות קטנים. אני לא מקפידה לשטוף את חלונות הבית בכל שבוע , לשטוף את המנורות שעל התקרה מעל שולחן שבת , האם יש עניין לשטוף ?
בנוסף רציתי לשאול האם מותר ליהודי לעבוד בכל ימות השבוע אצל יהודי זקן ולעזור לו במטלות הבית ולהמשיך לגור בביתו גם בשבת קודש ולהאכיל אותו , ולהיות איתו ולקבל משכורת עבור החודש כששבתות הקודש גם כלולות בשכר זה ?
והאם מותר לגוי לעשות זאת בשביל יהודי ?
תודה
שבת שלום.

תשובה:

שלום רב

  1. מה שאת עושה זה מעל ומעבר… העיקר שיהיה נעים ומכובד.
  2. מותר לקבל שכר גם על יום השבת כאשר השכר הוא חודשי וניתן בהבלעה ולא פרטני על כל יום בנפרד. לגבי גוי שעובד אצל יהודי, צריך רק להזהר שלא לבקש ממנו לעשות דברים שאסורים בשבת, אלא אם כן יש בכך צורך חולה, והכל לפי כללי דיני אמירה לגוי בשבת, ראי בענין זה הרבה מאוד תשובות כאן באתר במאגר השו"ת ערך אמירה לגוי.