הלימוד מייאש אותי

לק"י
שלום עליכם,מצד אחד-יש בי רצון עז,להיות תלמיד חכם מופלג…אך איני יודע הכיצד לפעול בכדי לזכות לזה,ומצד שני-נכון לעכשיו לצערי…המצב בדיוק הפוך,שכן כל דבר כלשהו שבקדושה,פשוט כבד/קשה/ויבש עבורי נורא!! מה עושים?! אנא עזרו לי,כי אינני רוצה לאבד את האש האדירה שפועמת בי!
תודה.

תשובה:

שלום רב

ראשית אני רוצה לברך אותך על שאיפותיך, מי יתן וכל ישראל ישאפו לכך!

אני חושב שהקושי שלך נובע מהיעד הארוך טווח והרחוק קצת שאתה מציב לעצמך כרגע, יש בזה משהו מייאש…

החשוב הוא להתמקד בהווה, כלומר עכשיו אתה נמצא במקום לימוד תורה, תקבל החלטה בלי נדר לגמור את המסכת שאתה עוסק בה ולחזור עליה, קח פרויקטים קטנים ותעמוד בהם, וכך לאט לאט תשלים עוד משהו ועוד משהו, תקבל טעם ומתיקות בלימוד והכל יהיה שמח יותר.

כאשר אדם בא בבוקר ומתיישב ליד הגמרא ואין לו חשק, אין טעם לחשוב על כך שצריך ללמוד עכשיו 4 שעות, כדאי לחשוב שעכשיו אני לומד בהתמדהבלי הפסקה 20 דק', כשזה יגמר אפשר שוב ללמוד שוב 20 דק', וכן הלאה.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. חוץ מזה אולי תקבע לעצמך מטרה לימודית מסויימת וחומר מסויים שיהי' לך סיפוק שאתה סיימת את החומר שהקצבת לעצמך ולא סתם למדת ולמדת ולא קמת עם כלום ביד. הצלחה מרובה (לכולם לכוווווולם יש קשיים)