ציצית בבגד צמר שיש לו כנף מבד אחר

שלום לרבני רציתי לדעת בענין ציצית נקרע לגמרי הריבוע של הפתילות האם מותר לתפור בד לצמר וזה בכול זאת יחשב לי מצוה דאוריתא? כי אני ספרדי וחיב צמר תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

כיון שעיקר הבגד הוא צמר אין חסרון בכך שהכנף ממין אחר ועדיין הוא חייב מן התורה, אלא שלכתחילה כדאי לעשות גם את הכנף מצמר, מחמת הסוברים שיש לעשות את הציצית מהמין בו נעשה הכנף. [כמובן יש לתלות את הציציות בכנף זה מתחילה משום דין תעשה ולא מן העשוי].

ראה חזון אשי או"ח סי' ג ס"ק לג.