לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מסעדה בכשרות שאינה מהודרת

שלום רב !
אם אני ספרדי שמקפיד על בשר חלק , והגעתי למסעדה שבו יש גם כשרות רגילה וגם חלק , האם ישנה בעיה לאכול בשר חלק במקום , וזאת היות ויתכן ובישלו את הבשר החלק והכשר בכשרות רגילה באותו הכלי ?

תשובה:

שלום רב

באופן כללי חנות שמוכרת בשר בכשרות רבנות רגילה זו מסעדה שאינה נתונה תחת כשרות מהודרת, ואין לאכול במסעדה כזו! ההשגחה במסעדות מאוד לא פשוטה ויש להקפיד על כשרות מהודרת בלבד. המכשולים רבים לעין ערוך מהנושא של חלק בית יוסף.. כמו כן, אם הכלים בני יומם יש מקום לחשש.