רב בית כנסת שמחל על חוב מקניית עלייה לתורה

שלום הרב,
בהקפות שניות בבית הכנסת בטבריא ת"ו תשע"ז, בחור שקנה עליה לתורה בשמחת תורה רצה לשלם את הנדר לבית הכנסת, אך לא מצא את הגבאי, ומחשש שמא יפול לו הכסף שם אותו באחת המגירות בבית הכנסת, ובסיום ההקפות לא מצא את הכסף.
רב בית הכנסת אמר "מחול לך " ובכל זאת אין לבו בטוח בדבר ? האם בכל זאת נכון לתת את הסכום של 400 ₪ לבית הכנסת אף שהרב אמר "מחול לך"?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אכן כך. לא ברור אם יש סמכות לרב למחול על הנדר ובוודאי עדיף לקיים את הנדר בפועל.