תביעת פיצוי בגין הלנת שכר

שלום רב, רציתי בבקשה לשאול בדין 'הלנת שכר'. עבדתי בקיץ האחרון כמדריך במסגרת מסוימת ולא קיבלתי את המשכורת שלי כבר במשך חודשיים (חודש ראשון נאבד הטופס, חודש שני שולם לי רק רבע). אמנם כן דחוף לי להגיש תביעה בעניין אבל ח"ו אני מקווה מאוד שלא אצטרך לעשות את זה דרך 'ערכאות'. האם ידוע לכם בכלל קודם מה הדין במקרה הספציפי הזה? ואיך ולאן אפשר להגיש תביעה בנושא?

אני גר באזור המרכז, תודה וגמר טוב

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש בעיה הלכתית לגבות פיצוי על הלנת שכר וזאת משום שפיצוי כזה אסורה באיסור ריבית.

בבני ברק ישנם הרבה בתי דין, המפורסם שבהם הוא בית דין שבראשות הגר"נ קרליץ שליט"א. ניתן לראות פרטים של בית דין זה ובתי דין נוספים באתר דין תורה כאן.

מקורות:

לעניין פיצוי על הלנת שכר עיין כאן.